Heerlijke gezonde recepten!

Gezonde pannenkoeken

Ingrediënten:

 

100 gram havermoud

 200 ml melk

 1 ei

 snufje zout of kaneel

 

bereiden:

 

Je mengt alle ingrediënten door elkaar met een garde.

Daarna bak je het beslag tot een gezonde pannenkoek.

 

Deze pannenkoek is erg lekker met vers fruit en siroop !

 

4 frisse wraps 

Ingrediënten: 

 

4 wraps

1 komkommer 

50 gram pijnboompitten 

1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne kruiden 

100 gram gerookte zalm 

4 eetlepels groene pesto

 

Bereiden:

 

Verwarm de wraps heel even in de koekenpan of in de oven.

Schil de komkommer en schaaf hem (met een kaasschaaf) in lange repen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Besmeer de wraps met een dikke laag Boursin en leg de gerookte zalm, de komkommer, de pijnboompitten en een eetlepel pesto erop. Rol de wraps op en steek deze vast met enkele cocktailprikkers.

Snijd de wrap in 5 à 6 stukjes. Lekker als lunchgerecht of als hapje.


Pizza met weinig caloriëen 

Iedereen houdt van pizza, maar het nadeel is is dat er zo veel caloriëen inzitten. Daarom heb ik een heerlijk recept voor een pizza met maar 500 caloriëen ( meeste pizza's bevatten 1000 caloriëen).

 

Ingrediënten:

 

2 pizzabodems (28 cm) 

1 pakje pastasaus sugo kruiden (390 g)

2 bakjes mozzarella piccolini (150 g)

2 rode uien, in dunne ringen

4 eieren

2 bakjes Parmaham (70 g)

 

Bereiden: 

 

Verwarm de oven voor op 240 ºC. Leg de pizzabodems elk op een stuk bakpapier en bestrijk met de pastasaus. 

Leg de mozzarella en de parmaham erop. Verdeel de ui overover en breek boven elke pizza 2 eieren. Bak de pizza's ca. 10 min. in de oven. Als u ze tegelijk boven elkaar bakt, verwissel dan na 5 min. de bakplaten.

Als je de pizza's uit de oven haalt heb je heerlijke pizza's met weinig caloriëen. 

 

Gezonde cake

Natuurlijk heeft iedereen wel eens zin in een lekker stukje cake of taart voor bij de thee of koffie. Daarom kun je gerust deze lekkere cake eten! Gezond en ontzettend lekker!

 

Ingrediënten:

 

200 g ontpitte dadels (fijngehakt)

30 g boter

1 tl zuiveringszout

250 ml kokend water

150 gram lichtbruine ruwe rietsuiker

2 eieren

275 gram bloem

2 tl bakpoeder

1,5 tl gemengde kruiden

snufje zout

125 g walnoten (fijngehakt)

 

Bereiden:

 

Doe de fijngehakte dadels samen met de boter en het zuiveringszout in een kom. Giet er kokend water over en roer tot de boter is gesmolten. Zet opzij om af te koelen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde cakevorm met een diameter van 18 cm in en bedek de bodem met bakpapier.

Doe de suiker en de eieren in een grote kom en klop ze goed door elkaar. Voeg het afgekoelde dadelmengsel toe en zeef er de bloem, het bakpoeder, de gemengde kruiden en het zout boven. Voeg de walnoten toe en roer tot alles goed is gemengd.

Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Bak de cake tot hij goed is gerezen, mooi bruin is en een vleespen die u in het midden steekt, er schoon weer uit komt. Dit duurt ongeveer 1-1¼ uur.

Leg de cake op een rooster en laat hem afkoelen. Als u hem inpakt in folie of in een luchtdichte doos bewaart, is hij tot 5 dagen houdbaar.

  1.  
 

 

Salade met gerookte forel

Een heerlijke frisse salade met gerookte forel! Hartstikke gezond en vooral super lekker.

 

Ingrediënten:

 

2 citroenen

1 bekertjecrème fraîche (125 g)

1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden

1 appel friszuur en knapperig (bijv. granny smith), gewassen

1 appel volzoete en sappig (bijv. royal gala), gewassen

2 pakjes gerookte forelfilet (a 125 g)

ijsbergsla 

 

Bereiden:

 

1. Pers 1 citroen uit. Meng de helft van het sap met de crème fraîche en bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd apart.

2. Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en besprenkel met de rest van het citroensap. Meng met het sla.

3. Verdeel de salade over 4 borden of een schaal en verdeel de forel er in stukjes over. Snijd de rest van de citroen in parten en serveer met de dressing.

Pasta met doperwten

Ingredienten:

 

400 g vlinderpasta

100 g pancetten, in fijne blokjes

2 bosjes bosuien, fijngesneden

1 teen knoflook, gepeld, peplet

1 stengel bleekselderij, schoongemaakt, in boogjes

olijfolie

700 g fijne malse diepvriesdoperwtjes

zout en peper

1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)

2 el extra vergine olijfolie

 

Bereiden:

 

1. Kook de pasta in een pan met royaal kokend water met zout beetgaar. Fruit ondertussen de pancetta, ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten in een pan in de olijfolie. Voeg de doperwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.

2. Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwtjes. Voeg de pasta toe. Laat de pan 2 minuten op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen mengen en dien de pasta op. Bestrooi met peterselie en besprenkel met de extra vergine olijfolie.